E-CONSULT

 

In verband met alle veranderingen door het Coronavirus en adviezen van het RIVM kan het zijn dat u niet in staat bent naar de praktijk te komen, maar toch heeft u klachten aan uw lijf of wilt u graag thuis blijven werken aan je herstel en revalidatie na een operatie of een trauma.

Mocht u niet naar onze praktijk kunnen komen, dan kunnen wij u een online videogesprek aanbieden!

Door het inzetten van E-Health en videogesprekken of telefonische consulten kunnen we u thuis ook de zorg blijven aanbieden.

Met alle informatie en adviezen kan u zelf aan de slag en u uw herstel bevorderen.

Onze therapeuten kunnen op deze wijze op afstand de voortgang evalueren. Zeker voor langdurige revalidaties is het belangrijk dat u de oefeningen thuis blijft doen en dat deze ook op tijd worden aangepast op het juiste niveau.

Hoe?

Dit kan via een beveiligde verbinding.  U maakt met uw behandelaar en/of de administratie een afspraak op een bepaalde dag en tijdstip. U krijgt van ons een uitnodiging via de mail.

Oog voor veiligheid

De techniek die gebruikt wordt voor videobellen is ontwikkeld door Google en wordt omarmd door alle grote partijen in de markt, waaronder Microsoft en Apple. Het wordt ondersteund door o.a. Chrome, Edge, Firefox en Safari. U hoeft er geen aparte software voor te installeren.

 

Zo wordt de privacy gewaarborgd

  • Zowel video als data zijn altijd versleuteld.
  • De verbinding is “peer to peer”. Dit wil zeggen dat er geen data wordt opgeslagen.
  • De patiënt geeft per sessie toestemming voor het gebruik van microfoon en camera. De sessie ID is uniek en kan niet hergebruikt worden.
  • Er wordt o.a. gebruik gemaakt van de bestaande beveiliging in de browser. Zodra bekend wordt dat een browser een kwetsbaarheid heeft wordt dit veelal binnen enkele dagen opgelost met een update. Hiermee blijft het videobellen ook veilig.

Zie hier onder het stappenplan om de videoverbinding te kunnen creëren: 

Stappenplan videobellen

Stap 1:
Vanuit de agenda kan de behandelaar direct het video consult met u opzetten. De verbinding tussen de behandelaar en cliënt wordt via de browsers gelegd (FireFox, Chrome, Edge, Safari).

Stap 2:
De cliënt ontvangt hiervoor een email met een link.

Stap 3:
In de browser geeft de cliënt expliciet toestemming om lokale media-resources als microfoon en camera te gebruiken.

Meer informatie? Bel naar 010-5113380 of mail naar: administratie@fysiohouwaart.nl